?

Hemmet av sosial angst

Kvinne 23 . 19 Oktober 2020
Spørsmål

jeg har social angst som gjør hverdagen min veldig vanskelig, hver gang jeg er ute og møter folk jeg kjenner så vet jeg ikke hvordan jeg skal hilse på de eller hva skal jeg si. da gjør stemning veldig awkward. da begynner jeg å tenke mye på det som gjør at når jeg går ut neste gang jeg bare gruer meg veldig for å møte folk og tenker mye om jeg skal gjøre de samme feilene. jeg liker ikke øyekontakt med mennesker og jeg liker ikke når folk styrer på meg.

Kvinne (23)
Psykolog svarer

Hei, det du beskriver er symptomer på sosial angst, som vi alle kan kjenne på til tider og til forskjellig grad. Det er den hyppigste angsten som vi mennesker strever med. Det finnes måter å jobbe seg ut av sosial angst med selvhjelp, du kan for eksempel se på videoene til Magnus Nordmo, selvhjelp sosial angst. Her er det både en beskrivelse av hva sosial angst er og oppgaver du kan øve på. 

Alternativt er å søke hjelp ved din samskipnad. De fleste samskipnader har både samtaletilbud og gratis kurstilbud. 

Sosial angst kan være plagsomt og hemmende, men som det finnes god hjelp for å mestre. Så fint at du tar tak i dette ved å sende oss dette spørsmålet! Legger også ved artikler som passer for din utfordring. 

Vennlig hilsen 

Psykologen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?